Ohjelmointikurssi

Kuuluisin ohjelmoija Kent Beck on sanonut: “Any fool can write code that a computer can understand. Good programmers write code that humans can understand”. Jokainen pystyy siis kirjoittamaan koodin, jonka kone ymmärtää. Sen sijaan hyvä ohjelmoija osaa kirjoittaa koodin, jota ihminen ymmärtää.

Ohjelmointikurssilla opitaan ohjelmoinnin perusteet. Kurssin aloittamiseen ei tarvita aiempaa ohjelmointikokemusta, vaan materiaali on tehty vasta-aloittelijalle, joka halua oppia Java-kieltä. Kannattaa ottaa kurssi, vaikka ei aiokaan opiskella tulevaisuudessa esimerkiksi tietotekniikka-alaa. Kurssista saa  tietoa ohjelmien toiminnasta ja siitä periaatteesta, miten tietoa nykyaikana käsitellään tietokoneen avulla.

Kurssi suoritetaan itsenäisesti, ja kurssimateriaali saadaan nettisivuilta. Materiaali sisältää kappaleita ja tehtäviä, joiden avulla pohditaan ja kerrataan kutakin aihetta. Materiaali ja tehtävät ilmoitetaan joka viikko. Tehdyistä tehtävistä annetaan pisteitä riippuen tehtävän vaikeudesta ja vaatimuksesta. Sata pistettä (noin kolmen viikon työ) riittää kurssisuoritukseen. Jakson aikana on siis mahdollista saada kaksi kurssia. Kaksi ylimääräistä kurssia vain tehtäviä tekemällä!!!

Itse olen aika hidas lukemaan, joten minulla materiaalien käsittely on vienyt paljon aikaa. Tehtävät ovat kuitenkin tosi kiinnostavia. Joka osioon kuuluu myös  vapaita tehtäviä, joissa voi käyttää omaa luovuuttaan ja kekseliäisyyttään. Tehtäviä voi loputtomasti laajentaa ja parantaa. Monta kertaa olin niin innostunut koodin kirjoittamisesta, että en mennyt nukkumaan. Suosittelen kuitenkin asettamaan aikarajan eli deadlinen. Se on aika ärsyttävää, mutta motivoi tekemään tehtävät ajoissa.

Shahram Barai 15g

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: