Matematiikan yö

 

Matematiikan yö alkoi Alppilan lukion salissa 10.11.2017 illalla kello 20. Ilta alkoi kokoontumisella ja opettajien esittelyllä. Tämän jälkeen Saku ilmoitti yön ohjelman ja oppilaat jaettiin ryhmiin. Jokaisella ryhmällä oli mahdollisuus voittaa matematiikan kiertopalkinto keräämällä eniten pisteitä omalle ryhmällensä. Pisteitä kerättiin laskemalla ennalta määritettyjä tehtäviä, kuten päätelmä- ja laskutehtäviä. Ohella sai tehdä omia tehtäviään ja opettajia oli sitä varten auttamassa. Kello 23 maissa oli ruoka-aika. Ruoaksi oli pitsaa ja salaattia, sekä jälkiruokana oli mokkapaloja.

Kello 24 oli esitysten aika. Ensimmäisessä tehtävässä oli tarkoituksena pitää luova matematiikkaan liittyvä esitys. Esityksiä tehtiin mm. taiteen ja improvisaationäyttelyn avulla. Tämän jälkeen sai jatkaa annettuja tehtäviä tai omia tehtäviään aamuun saakka. Nukkua sai tai valvoa sai sekä luokkahuoneessa, että salissa. Kotiin sai lähteä milloin vain siten, että opettaja tietää että oppilas on varmasti lähtenyt. Aamulla herätys oli puoli 9. Aamupesun jälkeen oli aamupalan aika ja palkintojen jako. Kotiin lähdettiin viimeistään kello 10.

Matematiikan yö onnistui hyvin, vaikka tulevaisuuden perinteinen yö järjestettiinkin vasta ensimmäistä kertaa. Oppilaille annettiin mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan joko ryhmän avulla tai itsenäisesti. Yhteiset tehtävät oli tehty jokaiselle luokka-asteelle sopiviksi: sekä abiturientit että ensimmäisen vuoden opiskelijat saivat haastetta samoista tehtävistä.

Sofia Hänninen, Ama Ismael ja Mona Veijalainen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: