Opiskelijamme ovat tähtiainesta

Näin sanoi Luonnontieteellisen museon opas elämän historiasta kertovan opastuksen lopuksi opiskelijoillemme. Lukion biologian 1. kurssin ohjelmaan kuuluu vierailu Luonnontieteellisessä museossa ja Eläköön elämä näyttelyssä. Näyttelyssä kuljetaan läpi elämän historian Aurinkokuntamme synnystä aina nykypäiviin.

hdr

Opastuksen aikana selviää miten erilaiset ja joskus omituisetkin elämänmuodot ovat ilmestyneet maapallolle ja sitten hävinneet, osa varmasti jälkiä jättämättä. Elämän historian suurin sukupuuttoaalto tapahtui 250 miljoona vuotta sitten Permikauden lopulla, jolloin 95% eliölajeista kuoli sukupuuttoon. Kun eliökunta tästä taas virkosi vallan ottivat matelijat maalla, merissä ja ilmassa.

Elämän historian muutokset ovat tallentuneet esim. jälkinä ja muina fossiileina muinaisiin merten pohjiin, meripihkaan sekä jäätiköihin ja kertovat elämän kehityksen vaiheista.

Tähtiainesta? Kyllä, Aurinkokuntamme on syntynyt supernovien räjähdyksien seurauksena ja siten kaikki ihmisruumiinkin ainesosat ova peräisin supernovaräjähdyksistä. Ihmiset on tehty tähtipölystä.

Teksti ja kuvat: Tarja Tolvanen

hdrhdrcof

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: