ALPPILAN LUKIO Omia ja toisten polkuja

Koulumme osallistui viime kesänä kansainvälisen taidekasvatusjärjestön InSea:n järjestämään konferensiin ja sen suomalaista taidekasvatusta esittelevään näyttelyyn “Omia ja toisten polkuja”  Espoossa Aalto yliopistossa juhannuksen alla.

Teema: Kulttuurinen moninaisuus
Kokonaisuuden nimi: Alppilalaisten polkuja
Osakokonaisuudet:
“Omat kehät”, KU2
“Minä ja mennyt – minä ja tuleva”, KU8 (Maalaus ja väri)
“Itselle tärkeästä”, KU14 (Taide ja hyvinvointi)
“Omakuvatorni”, KU13 (Valokuva)

Opiskelijat ovat pohtineet itseään ja identiteettiään; minkälaisista kerrostumista kukin muodostuu. Konkreettiset, kulttuuriset ja sosiaaliset kerrostumat, ala- ja korkeakulttuurit sekä perhekulttuurit ovat olleet tutkinnan alla. Olemme kyselleet, minkälaiset paikat ovat kullekin omimpia? Millaiset tunnelmat miellyttävät? Ketkä kuuluvat omaan joukkoon?

Tälle pohdinnalle on keksitty visuaalinen ilme, joko pyöreälle pohjalle tai boxin muotoon. Kaikki muu on ollut vapaata. Syntyi piirroksia, maalauksia, kuvakollaaseja, monimateriaalisia laatikoita, sähköistetty valaisinavaruus, henkilökuvia, näyttämötiloja, abstrakteja tunnemaalauksia ja unelmatiloja.

Maalauskurssilla syntyi akryyli- ja arvarellivärein kuvia pyöreille pohjille, jotka ovat lumppupaperia, maitokarkonkia, konepahvia, muovia tai painopeltiä.

Valokuvakurssilla opiskelijat tutkivat selfie-omakuva-sektorilla itsensä esittämistä ja sitä, millaisena haluavat itsensä tuoda esille eri ympäristöissä. Kuvista rakennettiin pleksilaatikkotorni kokoamaan henkilökuvat kerrokselliseksi ryhmäkuvaksi.

Lukiodiplomit:

“Pelko”, Shahram Barai

Pienoismaisema akryylilaatikossa, jossa tapahtuu ohjelmoituna ja sähköistettynä sääilmiöt: ukkonen, hyökyaalto ja usva. Teos käsittelee pelkoa ilmastonmuutoksen ja luonnonvoimien hallitsemattomuuden näkökulmasta.

“Tarina peloistani”, Liisa Muttonen

Pop up-kirjamainen rakennettu pienoismaailma/ näyttämökuva on rakennettu inspiroituneena lapsuuden kirjalliseen kuvastoon kuuluneen karjalaisen saduston pohjalta.

Mukana oli siis monikymmenpäinen opiskelijajoukko Alppilan lukiosta teostensa kautta. Näyttelyyn osallistui 29 erilaista osajoukkoa ympäri Suomen taidekasvatuskentän. Koknaisuus oli näyttävä ja kiinnostava. Näyttelystä julkaistiin sähköinen lehti, Kuvataideopettajien Stylus 2 2018 keskittyi kokonaan tähän näyttelyyn.

DSC_0231 kopioPolkuja näyttelytyötDSC_0236DSC_0277 kopioPolkuja näyttelytyötDSC_0323IMG_8303IMG_8322

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: