Positiivisen ajattelun päivä Alppilassa

Syyslukukauden alkaessa kävimme opettajankokouksessa läpi erilaisia teemapäiviä, joita järjestäisimme koululla eri tavoin lukuvuoden aikana. Eräs teema oli positiivinen ajattelu ja ajattelin heti, että pitäisikö ottaa se vastuulleni, sillä minulle on vaikeaa ajatella positiivisesti erilaisten haasteiden edessä. Helposti sorrun itse ajattelemaan negatiivisesti ja vaikkapa projektin alussa näen usein ensiksi sudenkuopat, joihin homma voi kaatua ja suorastaan ärsyynnyn vaikkapa somessa eteen tulvivasta positiivisuuden hehkutuksesta. Pyrin itse aktiivisesti korjaamaan ajatteluani – vaihtelevalla menestyksellä. Siksi tähän teemaan tarttuminen oli itselleni hyvä haaste! Pyysin toiseksi vastuuopeksi Kristan.

Selailin kotonani Hyvän mielen vuosi- tehtäväkirjaa, jonka täyttäminen on – edelleen- aloittamatta. Sieltä löytyi kuitenkin joitakin teemaan sopivia tehtäviä, jotka valitsin seinälle laitettavaksi. Krista puolestaan etsi tahollaan tehtäviä, joista teki qr-koodien taakse piilotettuja aineistoja. Ruokalan viereen laitettiin lisäksi iso paperi, johon jokainen saattoi käydä kirjoittamassa asioita, joista on elämässään kiitollinen. Kivasti sinne niitä kertyikin, kiitos kaikille siitä!

Jätetään QR-koodit seinillä jotta niitä voi tilaisuuteen tullen joskus skannailla! Kuka löytää kaikki 21? =)

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mielestäni useimmille meistä monet hienot asiat elämässä ovat itsestäänselvyyksiä, joita harvoin arjessa osaa ja muistaa arvostaa. Kuten kliseinen sanonta kuuluu, asioiden arvon ymmärtää usein vasta silloin, kun ne menettää. Se lienee valitettavasti totta monen ihmisen ja asian kohdalla. Siksi on hyvä herätellä itseään ajattelemaan elämäänsä kiitollisuuden kautta, edes joskus. Samoin omiin virheisiin ja arjen vastoinkäymisiin on hyvä suhtautua myötätunnolla, itseään armahtaen ja asioiden muttasuhteet muistaen. Silloin ainakin itse huomaan, että tavallinen arki ilman suuria suruja on erilaisine haasteineen ja aikaisine aamuheräämisineen on kuitenkin aika hieno juttu. Eikö?

Päivi ja Krista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: