PIETARIN LEIRIKOULU 30.8. – 2.9.2018

Torstai-aamuna opettajat Kirsi Saloheimo ja Irja Nykänen nousivat kuuden opiskelijan kanssa Allegroon ja jo puolen päivän jälkeen ryhmä aloitteli Pietarissa historian ja kuvataiteen yhteiskurssia. Olemme Unesco-koulu, joten Pietarin vanhan keskustan Unescon maailmanperintökohteet sopivat erityisen hyvin tarkoituksiimme. Opiskelijat tutustuivat Pietarin historiaan ja kuvasivat sen kohteita etukäteen valittujen teemojen mukaan.

Neljän päivän aikana ehdimme käydä Eremitaasissa, jolle vanhan kokoelman lisäksi oli avattu uusi, ranskalaiseen taiteeseen keskittyvä yksikkö Palatsiaukion toiselle puolelle. Kävelyreittiemme varrella oli monia nähtävyyksiä, joiden historiaan perehdyttiin: hotelli Astoria, Iisakin kirkko ja kirkko veren päällä. Singerin talon hienossa kirjakahvilassa söimme ensimmäisenä päivänä lounaan. Kävimme myös Kesäpuistossa ja tutustumassa Pietari-Paavalin linnoitukseen ja sen moniin museoihin, sekä Venäjän poliittisen historian museossa. Viimeisenä yönä olimme jokiristeilyllä ja näimme Pietarin valot sekä siltojen nousun.

Olemme tehneet Pietarilaisen lukion 168 kanssa yhteistyötä yli kymmenen vuotta, mutta tällä kertaa olimme kaupungissa tavallista aikaisemmin ja kouluvierailu jäi kokonaan pois. Ryhmässämme on usein ollut venäjää äidinkielenään puhuvia ja heidän kielitaidostaan on ollut apua koko ryhmälle. Tälläkin kertaa ongelmat ravintolassa ja liikenteessä hoituivat nopeasti ja vaivattomasti opiskelijan tulkkauksen ansiosta.

Kaikki sujui ilman hankaluuksia ja ohjelmamme oli niin onnistunut, että leirikoulun voisi toteuttaa vuosittain Unescon maailmanperintö -teemalla. Kevät on kuitenkin syksyä parempi ajankohta. Valuuttakurssit olivat meille edulliset ja huolimatta Venäjän inflaatiosta hintataso ei tuntunut kovin korkealta. Kalleinta olivat viisumit ja junaliput, mutta saimme kaupungin avustuksella maksettua ne kaikille. Pieni Octaviana hotel Nevskillä oli meille entuudestaan tuttu: siisti ja edullinen ja sen saattoi varata etukäteen vaivattomasti internetin kautta.

Teksti: Irja Nykänen
Kuvat: Elina Einiö, Sara Havukumpu, Eva Kemppi, Henri Kumpulainen, Emilia Söderqvist ja Jiko Valtanen

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: