Opintomatka Madridiin 28.9.-3.10.2018

Madridilaisen Colegio J. H. Newmanin eteishalli on täynnä ihmisiä. Ihmisjoukon keskellä näkyy pahvisia sermejä, joissa roikkuu kymmenittäin valokuvia. Muutaman kuukauden työskentely kulminoituu valokuvanäyttelyyn kahden kaupungin eroista ja yhtäläisyyksistä.

IMG_5883

Olimme kesällä ja syksyn alussa ottaneet valokuvia Helsingistä esimerkiksi ihmisistä, rakennuksista, lemmikeistä ja julkisesta liikenteestä. Sitten syys-lokakuun vaihteessa matkustimme Madridiin viiden päivän leirikouluun saattamaan projektimme loppuun. Siellä paikallisen koulun opiskelijat johdattivat meitä ympäri Madridin keskustaa ottaen kuvia kanssamme näyttelyä varten.

IMG_5676

Matkan aikana pääsimme tutustumaan madridilaisen koulun arkeen. Meitä kierrätettiin ympäri suurta rakennuskompleksia lukuisissa erilaisissa luokkatiloissa. Kävimme fysiikan tunnilla, jossa fysiikkaa opetettiin elokuvista tuttujen ongelmien kautta, radiostudiossa, ruokalassa, jonka pöytiin oli valmiiksi katettu metalliset tarjottimet ja servietit, sekä niin monessa opettajainhuoneessa, että taisimme kaikki tippua laskuista.

Kävimme myös kahdessa taidemuseossa. Ihailimme Picasson Guernicaa Reína Sofíassa ja kurkistimme Thyssen-Bornemiszan kokoelmiin. Museorakennukset yksinäänkin olivat upeita ja taidemaalareiden joukossa vilisi kuuluisuuksia: Picasso, Dalí, Van Gogh, Monet… Museoissa olisi voinut viettää tuntikausia ehtimättä silti nauttimaan kaikesta niiden tarjonnasta.

IMG_5639

Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli kuitenkin Colegio J. H. Newmanin historianopettajan opastama kierros Madridissa. Kaupungin historia auttoi ymmärtämään kaupunginosien eroja ja näytti asioita, joita tavallinen turisti ei ikinä huomaisi. Kuka esimerkiksi osaisi lähteä etsimään parkkihallista kaupungin vanhan muurin jäänteitä? Oli hieno kokemus päästä tutustumaan Madridin piilotettuihin puistoihin ja pieniin aukioihin. Kierros päättyi Círculo de las Bellas Artesin katolle, jonka näkymät yli Madridin kattojen olivat henkeäsalpaavia.

Viimeiset hetket kuitenkin kuluivat kuin siivillä näyttelyn pystyttämiseen, kuvien järjestelyyn ja näyttelyn avajaisiin. Katsellessa työn tulosta, valmiita valokuvia ja näyttelyvieraita, pystyi olemaan ylpeä kaikesta siitä, mitä projektin eteen oli tehnyt. Oli haikeaa jättää jäähyväiset näyttelylle ja koulun opiskelijoille.

IMG_5878

Viiden päivän aikana tuli koettua paljon. Niihin mahtui uutta kulttuuria, kieltä, suuri määrä uutta tietoa ja kokonainen matka taiteen kokijasta sen tekijäksi. Olen sitä mieltä, että hyvältä matkalta palaa kotiin aina fyysisesti väsyneempänä kuin sinne mennessä, koska uusia, unohtumattomia kokemuksia on tullut niin paljon. Niin kävi nytkin: kotiin tullessa nukahtaminen tuntui maailman helpoimmalta asialta.

Teksti: Rosa Muilu
Kuvat: Annukka Kosonen

Kaikki näyttelyn kuvat esillä Alppilan lukiossa tammikuussa! Tarkemmat tiedot avajaisista koulun kotisivuilla ja Instassa!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: