LI3 – kurssi: Kunnossa inttiin

Keväällä 2019 LI03- ryhmämme piti hieman erilaisen kuntokurssin. Kuntokurssimme järjestettiin yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen MPK:n kanssa Santahaminan varuskunnassa, jossa pääsimme vierailemaan kahtena päivänä. Vierailun tarkoituksena oli kuntoilun ja liikunnan lisäksi kerätä tietoa armeijasta ja maanpuolustuksesta, sekä ”kuntovaatimuksista”, joita siellä tulee kohdattua. Kurssi oli räätälöity meidän lukiollemme, mutta osallistujia liittyi mukaan parista muusta Helsingin koulusta.

Ensimmäinen päivämme Santahaminan varuskunnassa alkoi pienellä reippailulla luentosalia kohti ohjaajamme johdolla. Reippailun lomassa saimme pienen vilauksen siitä, minkälainen on varuskunta. Ensimmäisen päivän toiminta sijoittui enemmän sisätiloihin. Kuuntelimme muutamia luentoja, jotka kertoivat varusmiehistä, liikuntaharjoitteista ja kaikenlaisista mahdollisuuksista varusmiehenä. Pääsimme tekemään kaikenlaisia pikku testejä ja kokeilemaan varusmiesten varusteita, sekä saimme kuulla naisen näkökulman vapaaehtoisesta asepalveluksesta. Luentojen jälkeen me pidimme liikuntasalissa liikuntatunnin, sekä samanlaisia lihaskuntotestejä, mitä armeijassa vaaditaan.

Toinen vierailupäivämme oli ulkoilmapainotteinen. Meillä oli vain yksi luento sisällä, jossa muisteltiin ensimmäisen päivän aiheita. Ulkona ollessamme suunnistimme pareittain ympäri varuskunta-aluetta, sekä pidimme pienen kuntopiirin. Ruokailun jälkeen suuntasimme urheilukentälle, jossa pääsimme ampumaan ekoaseilla maalitauluihin. Aseet eivät olleet oikeita vaan vähän kuin lasersota-aseita, mutta oikean aseen näköisinä. Lisäksi treenasimme erilaisilla ulkovälineillä, kuten ison renkaan lyömistä lekalla. Minulle kohokohtana toimi päivän viimeisenä aktiviteettina haastavaan esterataan tutustuminen. Pääsimme kokeilemaan useaa estettä ja lopuksi kilpailimme leikkimielisesti esteradan loppupäässä.

Kahden varuskuntapäivän lisäksi meillä oli viisi liikuntatuntia koululla. Teimme lihaskuntoa, juoksu- ja porrastreenejä, sekä muuta kuntoa nostattavaa. Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja erittäin hyvää vaihtelua normaaleihin koulutunteihin.

Jos edes vähän kiinnostuitte kurssista, kannattaa se valita! Näin tyttönä kurssi antoi minulle paljon hyödyllistä tietoa myös naisten vapaaehtoisesta asepalvelusta, joten voin suositella kurssia suurella sydämellä kenelle vain – myös muille, kuin armeijasta kiinnostuneille!

-LI03 kurssin opiskelija

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: