Alppilalaisia Kunnossa Inttiin-kurssilla

Syksyllä 2019 LI3-kurssilla saimme äänestää haluammeko osallistua Kunnossa Inttiin-kurssille tai suorittaa opetussuunnitelman mukaista kurssia. Äänestyksen tulos oli yksimielinen; lähdimme siis mukaan kokeilemaan vähän erilaista kuntokurssia. Kurssi järjestettiin yhteistyönä MPK:n eli Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa Santahaminan varuskunnassa.

Kunnossa Inttiin-kurssin ideana on näyttää nuorille millaista intissä on ja millaiset vaatimukset siellä on. Kurssin alussa meidät ohjeistettiin uuteen MarsMars-nimiseen applikaatioon. Tarkoituksena oli siis suunnitella omanlainen kunto-ohjelma applikaation tarjoamien harjoitusten avulla. Tätä kunto-ohjelmaa seurasimme noin neljän viikon ajan.

Ensimmäinen päivämme Santiksen varuskunnassa oli erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva. Aluksi kokoonnuimme varuskunnan portille, josta kurssin vetäjä tuli meidät hakemaan. Kävelimme luentosalille, joka sijaitsi parin kilometrin päässä. Kävelyn aikana saimme vilauksen varuskunnasta ja sen ympäristöstä. Luentosalilla kurssin vetäjä esitteli varuskunnan toimintaa ja kertoi, millaista siellä on ja mitä varusmiehen jokapäiväiseen arkeen kuuluu. Saimme myös kuulla naisen näkökulmaa vapaaehtoisesta armeijasta ja kokeilla varusmiesten varusteita. Perinteiden mukaan torstaipäivinä intissä tarjotaan hernekeittoa ja pannareita. Namia! Ruokailun jälkeen teimme joitakin kuntotestejä ja saimme avustusta tekniikkaamme.

Toinen päivämme Santahaminan varuskunnassa alkoi melko samalla tavalla, kokoonnuimme portille, josta vetäjä tuli meidät hakemaan. Meidän tuuriksemme sille päivälle oli ennustettu sadetta, jolloin emme voineet tehdä kaikkia suunniteltuja ohjelmia. Luentosalissa kävimme läpi fiiliksiä kunto-ohjelman suorittamisesta ja sen haasteista. Sen jälkeen saimme kokeilla marssia kolmen miehen riveissä! Alussa oli haastavaa ymmärtää rytmiä, mutta ensikertalaisiksi selviydyimme kiitettävästi. Marssin jälkeen meidät jaettiin pareihin ja pääsimme hieman suunnistamaan varuskunnan ympäristöön. Suunnistus oli kivaa, kunnes alkoi satamaan. Suunnistuksen jälkeen pääsimme heti syömään, jonka jälkeen meillä oli tunti aika kierrellä ja tutustua paikkoihin. Useammat meistä kävivät kuuluisassa sotilaskodissa, jossa vietimme sen vapaa-ajan. Sotilaskodista siirryimme nopeasti liikuntasalin puolelle, jossa saimme kokeilla itsesuunniteltua ”esterataa”. Se oli todella haastavaa ja monet myös kilpailivat keskenään parhaimmasta ajasta.

Kurssilla käytiin paljon mielenkiintoisia aiheita armeijaan liittyen. Itselläni on vain positiivisia kokemuksia kurssista ja suosittelen tätä kurssia kaikille, joita kiinnostaa pieni vaihtelu normiliikunnan kursseihin. Rohkeasti vain kokeilemaan!

– LI03 kurssin opiskelija09c2ab60-c5cb-448d-9d70-fa6869d6c7cf75dff6a8-ed1f-47ca-937d-85916f031d63a2a29b8a-884c-469c-8576-1613b2e80cfefb54284d-0371-4280-bbff-86a4a6a33e8a

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: