Hyvinvointipaja Alppilan lukiossa 4.3.2020

Alppilan lukiossa viihdyttiin yhdessä hyvinvointipajoissa. Kaikki opiskelijat valitsivat laajasta tarjonnasta kolme mieleistään pajaa. Todella hauskaa ja rentouttaa oli, kiitokset kaikille järjestäjille ja osallistujille. Tässä kuvia ja kuvaukset muutamasta pajasta: 

IMG_3918VITSIPAJA
Vitsipaja: Pajassa käytiin läpi eri vitsien ns.alalajeja mm. poliittinen vitsi, puujalkavitsi. Erityisesti pohdittiin Fingerpor-vitsejä, oppilaat valitsivat oman suosikkinsa ja niistä pajan lopuksi äänestettiin pajan paras vitsi.

MUSAVISAPAJA
Musavisa keskittyi vanhojen elokuvista tunnettujen hittien tunnistamiseen. Musiikkia oli tarjolla aina 30-luvun elokuvista asti niin kotimaisista kuin ulkolaisista. Tunnistaminen oli luonnollisesti vaikeaa koska tämänlaiseen musiikkiin ei nuoret törmää kovinkaan helposti tänä päivänä. Kuitenkin nuoret yllätti positiivisesti ja tietoa löytyi ilman kännykkää ja tietokonettakin. Musavisalla oli myös opetuksellinen tarkoitus näyttää opiskelijoille, että millaista ja kuinka hyvää musiikkia on tehty ennen heidän aikaansa.

MITTAUSPAJA
Mittauspajassa harjoiteltiin vagushermon aktivointia. Hengittämällä rauhallisesti syvään ja hitaasti ulos saadaan vagushermo aktiiviseksi ja olo rentoutuneeksi. Vagushermon aktivointi rentouttaa ja poistaa stressiä sekä edistää ruuansulatusta. Pajassa mitattiin verenpainetta ja sykettä ja todettiin, että rentoutuneena verenpaine sekä syke laskevat. Kaikilla tutkittavilla oli verenpaineet kohdillaan!

IMG_3946PELIPAJA
Pelipajassa oli mahdollista pelata toistakymmentä erilaista kortti- ja lautapeliä pienryhmissä. Suosituimmiksi peleiksi osoittautuivat Kimble, Alias, Pictionary, Huhupuheita, Uno sekä muut korttipelit. 

MACRAME-PAJA
Macrame-pajassa jokainen sai harjoitella macramesolmujen solmimista tekemällä lehdenmuotoisen kirjanmerkin. “Solmuilu” sujui mukavasti, ja erityisesti lehden karstaaminen eli lankojen avaaminen koettiin rentouttavana puuhana. 

RENTOUTUSPAJA
Rentoutuspajassa hiljennyimme hetken ajan yin-joogan parissa. Yin-joogassa tehdään rauhallisia liikkeitä ja asennoissa viivytään melko kauan, jopa muutamia minuutteja. Asennot koettiin rentouttavina ja rauhoittavina, taustalla soi mindfulnessiin sopiva taustamusiikki. 

ELVYTYSPAJA
Elvytyspajassa käytiin läpi toimintajärjestys tilanteessa, jossa kohdataan tajuttomalta vaikuttava ihminen. Jokainen sai harjoitella painelu-puhallus-elvytystä Anne-nukella. Hienosti sujui! 

PALLOPELIPAJA
Padel ja Pickleball-kentällä koettiin riemukkaita hetkiä mailan ja pallon kanssa taiteillessa. Alppilan opiskelijoissa havaittavaissa luontaista lahjakkuutta roppakaupalla.

IMG_3883LAUTAPELIPAJA TOISELLA KOTIMAISELLA TAI VIERAALLA KIELELLÄ
Kielten lautapelipajoissa suosituimmaksi peliksi osoittautui Alias, ja uskaliaasti pelaajat keskittyivät kommunikaatioon ja käyttivät välillä suomeakin apuna. Pajoissa oli mukana myös tietokilpailuja espanjaksi ja saksaksi. Pelejä pelattiin englanniksi, ruotsiksi, saksaksi sekä espanjaksi. 

HISTORIAN JA RUOTSIN HELSINKI-LAUTAPELIPAJA
Historian ja ruotsin kielen lautapelipajassa pelattiin Helsinki-aiheista tietovisaa. Monet kysymyksistä
olivat vaikeita opettajillekin ja niinpä opiskelijoille annettiin välillä vihjeitä. 

RUNOPAJA
Runopajassa runoiltiin hyödyntämällä monenlaisia menetelmiä: kirjoitettiin omia runoja, leikattiin ja liimattiin sanoista runoja tai kokeiltiin, mitä on blackout poetry. Tunnelma vaihteli innostuneesta keskittyneeseen, välillä aika ei edes tuntunut riittävän.

IMG_3906VÄRITYSPAJA
Meditatiivisissa värityspajoissa harjoiteltiin keskittymisen taitoja värittämällä esimerkiksi mandala-tyyppisiä kuvia. Rauhoittava musiikki auttoi ärsykkeiden inhiboinnissa. Luokassa vallitsi keskittynyt ja rauhallinen tunnelma eikä kukaan selaillut kännykkäänsä. Osa opiskelijoista olisi halunnut jatkaa värittämistä vielä seuraavallakin oppitunnilla.

HISTORIALLINEN ALPPILAPAJA
“Historiallinen happihyppely” oli opastettu kiertokävely koulun ympäristössä. Puolen tunnin kävelyn aikana tutustuttiin joidenkin lähellä sijaitsevien rakennusten ja Alppilan alueen historiaan. Kylmä viimakaan ei hyydyttänyt historian nälkäisten opiskelijoiden tiedonjanoa!

IMG_3914MUSIIKKIPAJA
What a great idea! A Feel-Good-Day. I sure had a lot of fun with the students in a different than usual kind of setting. Let’s do this again. I just love to play banjo and get paid for it too.

TANGRAM-PAJA
Tangram-pajassa leikeltiin jokaiselle omat Tangram-palaset ja ratkottiin niiden avulla vanhoja kiinalaisia pulmatehtäviä. Osa tehtävistä osoittautui yllättävän haastaviksi ja ratkomiseen tarvittiinkin monen pään yhteen lyömistä. Toiset ottivat ratkomiseen kilpailuhenkisen asenteen ja kisailivat siitä, kuka saa tehtävät ratkaistua nopeiten.

KAHOOT-PAJA
Kahoot!-pajassa pidettiin kaksi Kahoot!-kisaa. Ensimmäisessä tutustuttiin kauniisiin paikkoihin ympäri maailmaa. Tarkoitus oli selvittää, missä maassa kauniit paikat olivat. Toisessa pyrittiin ratkaisemaan kuva-arvoituksia mahdollisimman nopeasti. Aiheena olivat eläimet.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

YHTEISLAULUPAJA
Yhteislaulupaja onnistui yli odotusten, kun teknisistä ongelmista huolimatta joka ryhmän kanssa onnistuttiin laulamaan vähintään yksi biisi! Kappalevalikoima vaihteli Juicesta Robiniin ja Arttu Wiskarista Lady Gagaan. Ja kitarasoolojakin saatii joihinkin väleihin ujutettua. Kiva kokemus, toivottavasti kaikille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: