Luokkaretki lääkikseen ⭐

Psykologian ykköskurssilla hypättiin suoraan opintoaltaan syvään päätyyn, kun kurssilla päätettiin livahtaa pitkän koulupäivän jälkeen vielä yliopiston ihmeelliseen maailmaan! Vierailun päätapahtuma oli yliopistonlehtori Soila Kuuluvaisen pitämä Psykoterapia-kurssin alkuluento. Luennon aiheet käsittelivät psykoterapiaa, sen hyötyjä ja haittoja, sekä eri palveluita ja sivustoja, joiden kautta voi hakea tukea itselleen tai muille. Eli äärimmäisen tärkeitä teemoja, joiden merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi.

Fun fact: Helsingissä psykologiaa on opetettu vuoden 2017 syksystä lähtien Meilahdessa – sitä ennen psykologeja valmistettiin Siltavuorenpenkereellä. Blogin otsikko ei siis ole clickbaitti.

Luennolla esiteltiin hyödyllisiä palveluita, jotka tarjoavat helposti ymmärrettävää tietoa mielenterveydestä jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle. Esimerkiksi HUSin ylläpitämä Mielenterveystalo tarjoaa tiedon lisäksi myös itsearviointeja ja omahoito-ohjelmia. Psykoterapeuttien ylläpitämä Minduu puolestaan tekee psykoterapian etsimisestä vaivattomampaa monipuolisen hakukoneen avulla. Ja MIELI ry:n anti on taas matalan kynnyksen chat-palveluissa, puhelinneuvonnassa sekä vertaistoiminnan järjestämisessä ja tärkeässä mielenterveysviestinnässä. Postauksen lopussa on lisäksi muutama puhelinnumero, jotka kannattaa ottaa ylös ihan oman ja muiden hyvinvoinnin tueksi!

Fun fact: MIELI ry on järjestänyt jo 50 vuotta kriisiapua ja tällä hetkellä kriisikeskuksiakin on 22. Kriisipuhelimesta saa myös suomen-, ruotsin-, englannin- ja arabiankielistä palvelua (MIELI ry, 2020).

Kaiken kaikkiaan vierailu oli oikein onnistunut: Opiskelijat saivat uusia näkökulmia opiskeluun, mielenterveyteen ja kaikkien saatavilla olevaan apuun. Mielenterveys ja siitä huolehtiminen kuuluvat meille jokaiselle, ja keinojen tai voimien uupuessa tulisi mahdollisimman pian ottaa tilanne puheeksi läheisen, hyvän ystävän tai ennen kaikkea ammattilaisen kanssa. Huippuosaavia ammattilaisia löytyy esimerkiksi Alppilan lukion opiskelijahuollosta, jonne kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä elämän pulmatilanteissa!

Älä siis jää yksin haastavina aikoina, sillä todennäköisesti et ole edes yksin haasteidesi kanssa. Valtaosa ihmisistä joutuu elämänsä aikana käymään läpi taisteluita, joiden selättämiseen eivät aina omat voimavarat tai keinot riitä. Tällöin mieli saattaa järkkyä ja lopulta sairastua. Onneksi mielenterveys nähdään nykyään korvaamattomana osana ihmisen koko terveyttä ja hyvinvointia, ja yhteiskunnalla on tarjota yhä enemmän välineitä mielen tukemiseen.

Huolehdi siis omasta jaksamisestasi – kysy itseltäsi, kuinka todella voit. Kysy myös siltä ystävältäsi, puolitutulta tai tuntemattomalta, miten hänellä menee. Yhdellä kysymyksellä voit vähintäänkin tehdä toisen päivästä hieman paremman, ja parhaimmillaan, jopa pelastaa ihmishengen.

Sivustoja:
Tietoa ja omahoitoa
Psykoterapeutteja
Tietoa ja tukea

Kriisipuhelimet:

Suomi: 09 2525 0111 (24h)
Ruotsi: 09 2525 0112
Englanti/Arabia: 09 2525 0113

Discord-kanavia rentoon yhdessäoloon:
Sekasin
Alppilan karanteeni

Luokkaretki lääkikseen

Joukko timanttisia opiskelijoita havaittu Meilahden Haartman-instituutissa 12.3.2020.

Teksti ja kuva: Ali El Fellah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: